Skip to main content

IoM en Predictive Maintenance

Zo langzamerhand is de term IoT (Internet of Things) behoorlijk ingeburgerd. Toch associeert een groot deel van de industrie en hun toeleveranciers IoT niet met hun dagelijkse broodwinning. Mogelijk spreekt de term Internet of Machines (IoM) meer aan.


 

IoT wordt vaak sterk geassocieerd met huishoudelijke apparatuur welke verbonden is met het internet. Maar dat is niet het hele verhaal. IoM draait helemaal om data. Big data. Het draait allemaal om data gewonnen in een productieproces of op machines en wat het bedrijf en/of jij er mee kan doen.


De data geleverd door machines en processen wordt verzameld op big-data cloud systemen en verwerkt met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie. Juist het 'samensmelten' van grote hoeveelheden ogenschijnlijk ongecorrelleerde gegevens leidt tot nieuwe inzichten bij machinebeheerder en machinebouwers.


Helemaal op het gebied van Predictive Maintenance profiteren beheerder en leverancier. Patronen in (productie)fluctuaties worden inzichtelijk en storingen/onderbrekingen worden voorkomen waardoor meer rust in de organisatie ontstaat.


S&S Systems kan uw machines en processen laten profiteren van deze voordelen. We hebben complete en volkomen veilige oplossingen voor IoM gebaseerde data collectie. Hierbij maken we optimaal gebruik van de bestaande infrastructuren of leggen zelf deze aan met behulp van 2/3/4G/LTE of LORA techniek. We beheren en onderhouden complete netwerken van sensoren op afstand en verwerken de data met A.I. Software en slimme algoritmes. De (real-time) resultaten worden direct terug geleverd aan u.